Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 oktober, 2023 - 13:48Uppdaterad: fredag, 27 oktober, 2023 - 13:50

Åland har fått egen skogsportal

Nu kan alla skogsägare logga in i Skogsportalen på mobilen eller datorn för att se hur mycket virke man har i skogen. 2022 gjordes bland annat en laserscanning av de åländska skogarna och resultatet av detta är att Åland nu fått en helt egen skogsportal som samlat all information om den åländska skogen.  

Fördelen med en skogsinformationsportal för Åland är att den kan användas till betydligt fler ändamål. Till exempel lagra information om olika biotoper, vattenskydd och fornminnesområden, säger Tommy Aspbäck vid landskapsregeringen.  Planen är att utveckla Skogsportalen med fler funktioner i efterhand, såsom ärendehantering och rådgivning samt för att underlätta interaktionen med skogsägare.  Utvecklingen av Skogsportalen utgör ett projekt som påbörjades 2022 av Landskapsregeringen och som sträcker sig till 30 juni 2025. Projektet har beviljats finansiering genom Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »