Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 15:46Uppdaterad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 17:34
  • I dag möttes Veronica Thörnroos och Sanna Marin digitalt. Foto: Statsrådet

Åland föreslår oberoende utredare

-Vi vill ha dialog, inte konfrontation, sade lantrådet Veronica Thörnroos (C ) efter dagens samtal med statsminister Sanna Marin (SDP).

De båda regeringscheferna möttes digitalt och hela mötet kom att handla om Paf och hur de begränsningar Inrikesministeriets planerade betalningsblockeringar för onlinespel påverkar bolaget. Veronica Thörnroos betonade att den överenskommelse som ingåtts 2012 om Paf ska hållas, där man bestämde att Paf inte marknadsför sig i riket, men att kunder från riket kan spela på Pafs onlinespel.

-Vi var tydliga med att bryts den här politiska överenskommelsen ensidigt från Helsingfors sida, får vi en ny lotterikonflikt och det vill vi undvika. Min uppfattning är att det är samma intention från Helsingfors, sade hon.

Landskapsregeringen erbjöd sig också att aktivt vara med och söka lösningar. Man gav ett konkret förslag om en oberoende utredare med kunskap om självstyrelsen och riket. Utredaren kunde också se på självstyrelselagens revidering och frågorna kring smittskyddet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »