Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 april, 2020 - 15:19Uppdaterad: torsdag, 23 april, 2020 - 17:31
  • Anna-Maja Henriksson, Ålandsminister. Foto: Statsrådet

Åland får plats i Finlands exitgrupp

Åland får en observatörsplats i Finansministeriets stadssekreterare Martti Hetemäkis arbetsgrupp för en så kallad exitstrategi under coronapandemin.

- Den vägen kommer Åland att involveras i den här diskussionen på högsta nivå. Det tycker jag är en bra sak och en sak jag själv jobbat för. Det är en god nyhet, vi sitter alla i samma båt, säger Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP).

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) är nöjd att Åland fått en plats i gruppen. Att det rör sig om en observatörsplats och inte en ordinarie bekymrar henne inte.
- Vi gjorde den bedömningen att det viktiga är att vi finns med och lyssnar in hur diskussionerna och resonemangen går. Med vetskapen jag har om relationerna till Helsingfors är man säkert intresserad av om Åland har några avvikande åsikter.

Tanken är att förvaltningschef Dan E Eriksson tar platsen i gruppen som har sitt första möte i morgon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »