Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 september, 2018 - 06:11Uppdaterad: fredag, 14 september, 2018 - 06:46

Akutlägenhet färdigställs vid Annagården i Föglö

Från och med första oktober erbjuder Föglö kommun en akutlägenhet vid omsorgshemmet Annagården. Tanken är att kunna ta emot klienter som under en kortare period inte kan bo i sitt eget hem, men som inte är i behov av dygnet runt vård.

- Det blir som ett övergångsboende mellan sjukhusvistelsen och hemkomsten, säger Heli Gåvefeldt, som är äldreomsorgsledare i Föglö.

Trycket på serviceboenden är hårt inom många åländska kommuner. Föglö är inget undantag. Enligt Heli Gåvefeldt är en av de senaste initativen inom kommunen en personlig beredskap nattetid för att hantera trygghetslarmen, vilket också är ett led i att bygga upp hemvården.
- Annagården är redan idag ett relativt stort boende, men vi måste kunna erbjuda hemvård, eftersom det snart inte kommer finnas plats inom boendena, säger Heli Gåvefeldt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »