Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 mars, 2024 - 09:34Uppdaterad: onsdag, 6 mars, 2024 - 10:17
  • I och med att Rosella såldes upphörde trafiken till Kapellskär. Arkivbild.

Aktieägarförening vill ha tillbaka trafik till Kapellskär

Aktieägarföreningen Viking tänker arbeta för att Viking Line ska återuppta trafiken mellan Mariehamn och Kapellskär, det meddelas i ett pressmeddelande. 

Aktieägarföreningen betonar betydelsen av kortrutten som också var startskottet för Ålandsfärjan, i dag Viking Line. Föreningen menar att trafiken mellan Åland och Sverige var hjärtat i visionen och som gjorde att många ålänningar bidrog med startkapital. 

Aktieägarföreningen skriver att det finns ett behov av att återuppta trafiken på Kapellskär och ska arbeta för att det förverkligas. 

Aktieägarföreningen Viking rf är en intresseförening som består av små och medelstora aktieägare i rederiet och som representerar drygt tio procent av det totala aktieinnehavet. .  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »