Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 november, 2021 - 21:55Uppdaterad: tisdag, 30 november, 2021 - 12:30
  • Det finns önskemål om krav på munskydd igen. Arkivbild.

ÅHS ville ha krav på munskydd

Hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen uttryckte besvikelse på presskonferensen på måndagen över att landskapsregeringen inte inför kravet på munskydd inomhus där man inte kan hålla avstånd.

- Men tanke på att vi har haft fall av samhällssmitta under de senaste veckorna och att vi har tung belastning på sjukvården så tycker vi att införandet av munskydd är något man kunde gått in för utan att det är en stor grej för samhället, sade Jeanette Pajunen.

Lantrådet Veronica Thörnroos motiverade beslutet med att landskapsregeringen anser att införandet av munskydd inte lättar situationen på intensivvårdsavdelningen.
- Det vi diskuterat är på det psykologiska planet och vi tror också att det har negativa effekter på det privata näringslivet, sade Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »