Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 februari, 2021 - 13:10Uppdaterad: torsdag, 25 februari, 2021 - 14:19
  • Tandvårdspersonal är inte vaccinerad och vill nu skydda sig själv. Foto: Malin Lundberg

ÅHS tandvård uppmanar till test

Tandvårdspersonalen vid Ålands hälso- och sjukvård är ovaccinerad och skärper därför rutinerna för att undvika få in smitta fram tills dess att de har vaccinerats eller tills Åland är tillbaka i utgångsfasen.

Från och med nu har man bara två jourhavande tandläkare i tjänst för patienter med värk. Den begränsade personalstyrkan och höga hygienkrav gör också att man inte kan utlova tid till samma dag.
ÅHS tandvård uppmanar alla med tandvärk som har förkylningssymtom att först kontakta infektionsmottagningen för provtagning av covid-19. Den med konstaterad smitta bör vända sig till akuten. Om någon sitter i karantän eller karantänliknande förhållanden bör också coronatest tas före tid kan bokas till tandvården.
Tiderna gäller för dem som är bokade för ärenden kring tandställningar nästa vecka, men uppmanas avboka om man sitter i karantän eller är coronasmittad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »