Publicerad: fredag, 3 april, 2020 - 17:34Uppdaterad: måndag, 6 april, 2020 - 06:49
  • ÅHS hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen säger att än så länge råder ingen brist på personal men man vill vara ute i god tid. Foto Johan Ågren.

ÅHS söker personal

Ålands hälso- och sjukvård söker personal. I en annons i åländska medier söker man brett efter personer som tidigare utbildat sig inom sjukvårdsyrket.

Det enda kravet är att man fortfarande finns med i Valviras yrkesregister och att man kan hoppa in med kort varsel. Något omedelbart behov av personal finns inte, det berättade sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen under fredagens presskonferens.

- Det är alltid smidigare om vi får in en lista på namn på folk som är intresserade av att jobba för oss. Vi är inte i den situationen i dag att vi har brist på personal. Men om vi kommer till en sådan situation så är det lite sent att sammanställa listor och höra sig för. Vi vill vara ute i god tid, säger hon.

Erfarenheten är sedan det som ligger till grund för med vad man kan arbeta.

- Man får diskutera sig fram till lämpliga arbetsuppgifter utgående från erfarenhet och hur länge sedan det var man jobbade inom vården. Det finns också ett samarbete med högskolan och den snabbutbildning man erbjuder därifrån, säger hon.