Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 januari, 2023 - 22:00Uppdaterad: måndag, 30 januari, 2023 - 22:00
  • ÅHS ser fram emot att kunna jobba med verksamhetsplanen.

ÅHS fastställde verksamhetsplan - ”Utvecklingen har fått stå tillbaka men nu är proppen ur”

Ålands hälso- och sjukvårds verksamhetsplan har fått stå tillbaka några år på grund av pandemin men nu ser styrelseordförande Wille Valve (MSÅ) med tillförsikt på framtiden.

- Det har varit stiltje på utvecklingen av ÅHS, av förekommen anledning. Mycket har handlat om akut pandemihantering, säger han.

Wille Valve nämner bland annat tillnyktringsenheten, lågtröskelverksamhet för barn och ungdom, seniormottagningen samt ÅHS hållbarhetsarbete som viktiga punkter i verksamhetsplanen.
- Utvecklingen har fått stå tillbaka men nu är det som att proppen gått ur. Samtidigt måste vi hålla hårt i pengarna men även leverera, säger Wille Valve.

Under mötet diskuterades även ÅHS renoveringsbehov.
- Vi har haft ett första möte med Fastighetsverket för att börja titta på det. Vi kommer att behöva bygga om delar av ÅHS som inte uppfyller dagens krav men jag kan inte ge några definitiva besked idag, säger Wille Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »