Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 januari, 2022 - 14:01Uppdaterad: fredag, 21 januari, 2022 - 17:07
  • ÅHS hade ett lugnt styrelsemöte i dag. Arkivbild.

ÅHS delar upp chefläkartjänsten i två

Dagens styrelsemöte på ÅHS var enligt ordförande Wille Valve (MSÅ) ett av de minst dramatiska man haft.

- Vi fastslog vår budget och verksamhetsplan för 2022, och det är dokument som vi redan var bekanta med och som redan godkänts i lagtinget. De innefattar sparkrav, uppskjutna investeringar och pandemirelaterade utgifter som vi har att söka tillbaka. Sakta men säkert kan vi börja se ett ljus i tunneln, säger han.
Styrelsen gjorde även förändringar i handboken för patientavgifter, som är avsedda att förenkla den byråkratiska processen både för patienter och för organisationen, och godkände planen för förändringar i chefläkartjänsten.
- I framtiden vill vi ha en cheföverläkare och en administrativ chefläkare. Det är ganska långt de förändringar tidigare chefläkare Janek Frantzén ville se, och förändringar som vi också vetat sedan tidigare att kan behövas. Så fort lagtinget godkänner förslaget kan vi inleda rekryteringen, säger Wille Valve.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »