Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 april, 2020 - 12:54Uppdaterad: onsdag, 15 april, 2020 - 15:57
  • Lundqvist-rederierna har i dag tecknat avtal för en ny aframax-tanker. Foto Owe Sjöblom

Aframax-tanker beställd av Lundqvist-rederierna

Lundqvist-rederierna beställer en ny aframax-tanker, det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

I dag har rederiet ingått ett skeppsbyggnadskontrakt för leverans av en tanker på ca 112.000 dödviktton med Sumitomo Heavy Industries i Japan.

Fartyget är ett systerfartyg till rederiets fartyg Alfa Finlandia som levererades vintern 2019 men blir förberett för eventuell framtida LNG drift och med vissa justeringar för att ytterligare minska bunkerkonsumtionen.

Fartyget finansieras med egna medel och ska troligen levereras i januari år 2022.

-Det ovanliga med denna beställning är att kontraktet har förberetts och slutförts under rådande coronavirus-situation utan att någon som helst fysisk kontakt mellan skeppsvarv och kund etablerats. Detta har varit möjligt tack vare de förtroliga förbindelser som skapats mellan parterna under byggnationen av de sju tankfartyg som levererats under de fem senaste åren, skriver vd Ben Lundqvist i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »