Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 06:13
  • Ålands förvaltningsdomstol avvisade det besvär som Fastighets Ab Havsglimt lämnade in mot ett beslut fattat av ÅMHM. Arkivfoto.

ÅFD avgjorde ärende om Gästhem Kronan

Ålands förvaltningsdomstol har avvisat det besvär som Fastighets Ab Havsglimt lämnat in mot ett beslut fattat av ÅMHM.

ÅMHM hade ålagt fastighetsbolaget som driver Gästhem Kronan att utreda omfattningen och orsaken till att det förekommit mikrober i golvkonstruktionen eller golvbjälklaget i entréhallen. Man ville också att krypgrundens skick i övrigt skulle utredas. Fastighetsbolaget ansåg att ÅMHM inte gjort tillräckliga utredningar och att rapporten som ÅMHM:s utredare författat var tvivelaktig.

Förvaltningsdomstolen har nu gett avslag på fastighetsbolagets besvär. Man skriver att det har förekommit klagomål på inomhusluften och påstådda sjukdomssymtom efter vistelse i gästhemmet, en inspektör har känt en unken lukt vid inspektion och analysresultat från provtagning visar mikrober som indikerar fuktskada. Att under dessa omständigheter kräva en utredning kan inte anses lagstridigt, menar förvaltningsdomstolen, som nu ger fastighetsbolaget tid till den sista februari 2019 att ta fram den utredning och de förslag till åtgärder som ÅMHM bett om.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »