• ÅCA. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.
Publicerad: måndag, 11 november, 2019 - 10:08

ÅCA slutar tillverka glass

Ålands Centralandelslag ÅCA slutar tillverka glass, det här skriver mejeriet i ett pressmeddelande. Orsaken är att man inte lyckats få ut ett försäljningspris som täcker de kostnader den småskaliga tillverkningen medför.

-Tillverkningen sker ännu några veckor och vi bedömer idag att de sista glasspaketen säljs en bit in på nästa år, skriver ÅCA:s vd Joakim Blom i pressmeddelandet.

Han skriver också att utbudet av produkter från Ålandsmejeriet har vuxit i rask takt under de senaste åren och att försäljningsvolymerna och därmed även lönsamheten inte till alla delar har nått ställda förväntningar.

Fler Nyheter

Man dömd till böter för hot

Tingsrätten har dömt en man till dagsböter på 90 euro efter att han har hotat en ordningsvakt till livet. Det var i början på sommaren som mannen avlägsnades från ett hotell i staden. Då slog mannen mot ordningsvakten och uttalade att han avsåg att döda ordningsvakten och att han skulle söka upp denne.

Strömavbrott i Sålis och Överby

Det pågår två strömavbrott, ett i Sålis, Hammarland och ett i Överby, Eckerö kommun. Det är sammanlagt 184 hushåll som berörs av detta och elen är planerad att vara tillbaka vid 10-tiden.

Person gripen med efterlysningar i riket

En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Finland har en ny regering

Nyhetsnotisen i ljudformat
President Sauli Niinistö utnämnde Sanna Marins regering till ny regering för landet i dag. Före det hade Niinistö godkänt regeringen Antti Rinnes avgång.