Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 maj, 2021 - 15:45Uppdaterad: torsdag, 27 maj, 2021 - 17:56
  • Det blir inget Tall Ships Races i Åbo i sommar. Foto: sailtraininginternational.org

Åbo drar sig ur Tall Ships Races

Åbo stad har beslutat att inte delta i Tall Ships Races i sommar.

Evenemangets ägare Sail Training International, STI, beslutade i tisdags tillsammans med de deltagande hamnarna att det på grund av Finlands nuvarande begränsningar gällande inresa inte är möjligt för segelfartygen att anlända till Åbo för besättningsbyten och evenemang. Det här framgår av ett pressmeddelande från Åbo stad. Evenemanget skulle ha hållts i den 5-8 juli i Åbo. Vad det här innebär för Ålands deltagande i Tall Ships Races är än så länge oklart.

Enligt Åbos stads läkare för smittsamma sjukdomar Jutta Peltoniemi är arrangemanget en alltför stor risk för invånarna under den rådande globala coronavirussituationen.

- Om Tall Ships Races 2021 skulle anlända till Finland och Åbo skulle cirka tusen utländska medborgare stiga iland på kort tid och detta skulle innebära speciella utmaningar och hot mot regionens hälsosäkerhet. De inresande skulle komma från många olika delar av världen och majoriteten av dem skulle vara unga vuxna som ännu inte blivit omfattande vaccinerade, säger Jutta Peltoniemi i pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »