Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 juni, 2019 - 15:45Uppdaterad: torsdag, 27 juni, 2019 - 17:17
  • Ålandsbanken bildar ett nytt svenskt hypoteksbolag. Foto Owe Sjöblom.

ÅAB bildar nytt svenskt hypoteksbolag

Ålandsbanken har i dag ingått en avsiktsförklaring om att bilda ett nytt svenskt hypoteksbolag. Det här framgår av ett pressmeddelande.

Avsiktsförklaringen har ingåtts med ett antal andra parter och målsättningen är att bindande avtal skall ingås under inledningen av hösten.

 Ålandsbanken har idkat hypoteksverksamhet med svenska bolån sedan år 2012. Denna verksamhet har bedrivits från egen balansräkning och kommer om bindande avtal ingås att flyttas över till det nya hypoteksbolaget.

- Genom att få upp volymerna hoppas vi kunna skapa en ännu konkurenskraftigare lösning än vad vi har idag, kommenterar Peter Wiklöf, vd och koncernchef för Ålandsbanken, till Ålands Radio.

Till systemleverantör och integrator för hypoteksbolaget har Ålandsbankens dotterbolag Crosskey Banking Solutions valts.

Övriga medverkande parter offentliggörs då slutligt avtal ingåtts.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »