Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 februari, 2018 - 06:27Uppdaterad: onsdag, 14 februari, 2018 - 11:45

82.000 i tillägg för avlopp

Kommunstyrelsen i Sund föreslår att fullmäktige godkänner 82.000 i tilläggsanslag för att i samarbete med landskapsregeringen bygga en tryckavloppsledning till lägenheterna i Guttorp. Man diskuterade också övergödningen i sjön Träsk, som enligt utredningar bland annat orsakas av fiskodlingen i just Guttorp.

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Hagström säger att kommunen inte har något direkt ansvar för Träsk i dagsläget, men att man följer utvecklingen.

- Vi remitterade ärendet till byggnadstekniska nämnden som får reda ut vad det handlar om så att vi kan försäkra oss om att vi från kommunens sida gör allt rätt, säger Hagström.

Till kommunstyrelsen lämnades också en anhållan om tilläggsanslag för verksamhetsutveckling.
- Ledningen för kommunen och jag har insett att det finns väldigt lite resurser för ospecificerade utvecklingsuppdrag så vi ville väcka den här frågan i styrelsen men nu blev det återremitterat så vi får ta upp frågan igen senare, säger Bengt Hagström som inte vill berätta hur mycket pengar man anhöll om. I protokollet från mötet framgår att man äskade om 10.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »