Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 mars, 2021 - 10:25Uppdaterad: måndag, 8 mars, 2021 - 12:52

72 varslas på Cinderella

72 anställda ombord på m/s Viking Cinderella har under förra veckan varslats om arbetsbrist, enligt den svenska tidningen Sjömannen.

I oktober i fjol sades 45 personer upp från Cinderella, och den här gången rör varslet 36 befattningar.
- Vi ska inleda förhandlingar på onsdagen den 10 mars. Innan dess vet vi varken vilka avdelningar det rör sig om eller hur rederiets tankar går, säger Bent-Björn Nielsen, sektionsordförande för Seko i Viking Line, till Sjömannen.
Möjligheten för Rederi Viking Ab att korttidspermittera anställda enligt nuvarande regelverk går ut den 30 juni, och det råder fortfarande stor osäkerhet kring hur resten av 2021 kommer att se ut för passagerarsjöfarten, som drabbats hårt av pandemin.
– Naturligtvis behöver rederiet se över sina kostnader med tanke på den osäkerhet som råder. Det får vi ha viss förståelse för. Men vad vi däremot inte alls har förståelse för är omfattningen. Jag är väldigt förvånad att de lägger ett såpass omfattande varsel. Vi hade i så fall förväntat oss ett avsevärt lägre antal, säger Oskar Lindskog, ombudsman i Seko sjöfolk till Sjömannen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »