Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 juni, 2022 - 05:30Uppdaterad: måndag, 13 juni, 2022 - 11:00
  • En fjärde dos av coronavaccin rekommenderas åt 70-plussare i riskgrupp. Arkivfoto.

70-plussare i riskgrupp rekommenderas fjärde dos

Institutet för hälsa och välfärd, THL, har uppdaterat anvisningarna om vem som rekommenderas en fjärde dos coronavaccin.

Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) skriver i ett pressmeddelande att THL nu rekommenderar en fjärde dos även till 70–79-åringar som hör till riskgrupp 1 eller 2. Sedan tidigare rekommenderas fyra doser åt personer över tolv år med kraftigt nedsatt immunförsvar, alla 80-plussare, äldre personer som bor på vårdhem och äldre med nedsatt funktionsförmåga och sjukdomar som gör att de inte klarar sig ensamma hemma, vårdas av närståendevårdare eller får hjälp av hemtjänst.
Tora Woivalin, smittskyddsläkare och klinikchef på ÅHS, tror det är sannolikt att flera grupper erbjuds en fjärde dos i höst.
- Men om pandemisituationen förvärras är det möjligt att THL uppdaterar sina anvisningar tidigare, säger Tora Woivalin enligt pressmeddelandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »