Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 januari, 2021 - 11:48Uppdaterad: fredag, 22 januari, 2021 - 14:26
  • Foto: Jeanette Pajunen, ÅHS

655 ålänningar har fått sin första vaccindos

655 ålänningar har fått sin första vaccindos, och vaccinationsgraden ligger på 1,5 procent. Det skriver ÅHS styrelseordförande Wille Valve (MSÅ) i ett pressmeddelande på fredagen.

- Tack vare att ålänningarna i stort följt myndigheternas rekommendationer har vi idag ett gynnsamt smittläge på Åland och en god utgångspunkt för vaccineringarna, skriver Wille Valve.

ÅHS styrelse tackar ålänningarna för de uppoffringar de gjort för att följa rekommendationerna, och avslutar pressmeddeladet med att uppmana till fortsatt tålamod medan vaccineringen fortgår.
 

ÅHS beräknar ha den första vaccineringsgruppen, bestående av hälso- och sjukvårdspersonal som vårdar coronapatienter samt personal och boende inom heldygnsomsorgen, färdigt vaccinerade innan slutet av januari.
Följande vaccineringsgrupp, bestående av personer som är 80 år och äldre, kan börja boka tid för vaccinering från och med den 27 januari.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »