Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 november, 2021 - 16:15
  • Nu kan de som fyllt 65 år boka tid för en tredje dos.

65-plussare kan boka tid för tredje dos

ÅHS webbokning öppnar för 65 år och äldre som kan boka tid för tredje dosen coronavaccin. Det bör ha gått ett halvt år sedan dos två. Det skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Även personer som hör till riskgrupp är välkomna att boka tid för dos tre. De ska ringa och boka tid till vaccintelefonen.

-Coronavaccinet ger ett mycket gott skydd i åtminstone sex månader. Därefter sjunker skyddet gradvis men snabbast hos dem som hör till riskgrupp eller är äldre, skriver ÅHS.

-Hör man till dessa grupper rekommenderar vi starkt en tredje dos vaccin, speciellt för dem som planerar att resa eller att umgås med släkt och vänner från andra orter. Det räcker fortsättningsvis med två doser vaccin för att få EU:s coronaintyg, säger smittskyddsläkare Tora Woivalin.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »