Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 14:21Uppdaterad: onsdag, 19 oktober, 2016 - 15:08
  • Det finns skäl att tro att 47-åringen hade planerat att döda sin sambo, därför åtalas han för försök till mord och inte försök till dråp. Arkivfoto: Rasmus Olin.

47-åringen åtalas för försök till mord

- Det har kommit fram uppgifter under utredningen som pekar på att gärningen var planerad i någon mån. Det säger ledande landskapsåklagaren Henrik Lindeman som i dag väckt åtal mot den 47-årige man som försökte döda sin före detta sambo i Godby i början av augusti.

Lindeman åtalar mannen för försök till mord, inte försök till dråp eller grov misshandel som var den rubricering som polisen gav ärendet när man började utreda det.

- Deras rubricering sattes tidigt under utredningen. Jag har tagit del av allt material nu i slutskedet och tycker det finns skäl att åtala mannen för försök till mord, säger Lindeman.

47-åringen har varit frihetsberövad sedan han greps och i förundersökningen har han bestridit sin skuld gällande brott mot liv. Straffet för mordförsök är två till tolv års fängelse och Lindeman kommer att yrka på ett ovillkorligt fängelsestraff.

Det är ännu inte bestämt när huvudförhandlingen hålls i Ålands tingsrätt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »