Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 oktober, 2020 - 06:47Uppdaterad: torsdag, 15 oktober, 2020 - 09:54

45 sägs upp från Cinderella

Viking Line säger upp 45 anställda på m/s Cinderella, det skriver Sjömannen på sin hemsida.

Förhandlingarna har skett med den svenska organisationen Seko sjöfolk eftersom m/s Cinderella har svensk flagg.

Viking Line varslade i slutet av augusti om arbetsbrist för 78 personer, men när förhandlingarna slutade så är det alltså 45 personer som sägs upp.

– Det är alltid tragiskt med varsel och uppsägningar, men Viking Line är ett av de rederier som verkligen inte har velat säga upp någon. Det här var sista utvägen och det märktes under förhandlingarna. De har varit villiga att hitta lösningar ihop med oss, säger ombudsman Oskar Lindskog till Sjömannen.
Förutom de 45 som sägs upp erbjuds elva personer andra befattningar än de har idag och 20 personer erbjuds poolanställning.
Utöver samarbetsförhandlingarna på Cinderella har Viking Line också fört samarbetsförhandlingar med all landpersonal och de ska avslutas i dagarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »