Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 juli, 2021 - 15:38Uppdaterad: torsdag, 29 juli, 2021 - 16:05
  • Ålands tingsrätt dömer en man för fem olika brott. Arkivfoto.

41-åring döms för skjutvapenbrott

En 41-årig man dömdes i dag till böter för skjutvapenbrott, ovarsam hantering, brott mot bestämmelserna om explosiva varor, rattfylleri och olovlig körning.

I maj förra året körde mannen enligt domen rattfull och utan giltigt körkort hem till en annan person. Under färden hade han med sig ett laddat hagelgevär och 17 hagelpatroner i fickan. Han tog med sig vapnet in till den andra personen och när vapnet senare påträffades i bostaden fanns två patroner i gevärets pipa. I sin egen bostad har mannen förvarat vapnet och 19 hagelpatroner i ett skåp som inte är avsett för vapenförvar.

41-åringen har erkänt gärningarna och avstått från muntlig förhandling.

Ålands tingsrätt dömer honom till 70 dagsböter på sammanlagt 420 euro. Han ska också betala en brottsofferavgift på 80 euro och vapnet och patronerna som tidigare beslagtagits döms som förverkade till staten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »