Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 juli, 2020 - 13:44Uppdaterad: onsdag, 1 juli, 2020 - 17:15

39 tjänster hotade när Paf samarbetsförhandlar

Ålands Penningautomatförening (Paf) har kallat till samarbetsförhandlingar där 39 tjänster hotas att dras in, det meddelar Paf i ett pressmeddelande.

29 av de hotade tjänsterna finns på Åland.

De övriga tio tjänsterna finns i Helsingfors men även personalen i Tallinn och Stockholm berörs. Samarbetsförhandlingarna inleds den 7 juli och bakgrunden till dem uppges vara ”minskade intäkter som en effekt av pågående förändringar och restriktioner på de marknader där Paf har verksamhet”.

-Det är ett tufft och tråkigt beslut, men det är ett beslut som vi behöver göra i detta skede. Vad vi kan se är att pandemin har påskyndat de regeländringar och åtstramningar av spelmarknaden som vi delvis redan har förutspått på Paf, men nu införs de i en markant snabbare takt, säger Pafs vd Christer Fahlstedt i pressmeddelandet.

Enligt Pafs beräkningar väntas penningautomatföreningens resultat för år 2020 minska med ungefär 12 miljoner euro. De tror inte heller att de kommer att återgå till tidigare inkomstnivåer eftersom ”nya restriktionerna förändrar förutsättningarna”.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »