Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 januari, 2019 - 06:23
  • De röda markeringarna på avbrottskartan blir färre och färre. Karta från el.ax.

302 strömlösa på tisdag morgon

Tidigt nu på tisdagsmorgonen var 302 av Ålands elandelslags kunder fortfarande strömlösa. Drygt hundra fick strömmen åter det senaste dygnet och nu ligger servicenivån på 98 procent.

I går kväll bjöd landskapsregeringen in elandelslagets personal och deras inkallade arbetare utifrån till en pizzakväll för att visa sin uppskattning.
- Det är handfasta killar och tjejer det här och jag tror att de uppskattar pizza mer än medaljer, sade lantrådet Katrin Sjögren, som ändå lämnade dörren öppen för att det kanske blir medaljutdelning eller fina brev med stämplar i ett senare skede.

Andra som jobbat hårt i samband med stormen var också inbjudna till pizzakvällen, till exempel frivilliga brandkårister. Bland annat Getas frivilliga brandkår som jobbat hårt i samband med stormen hade medlemmar närvarande.
- Skulle inte de frivilliga brandkårerna ha funnits så vet jag inte hur man hade rett ut det här, säger Anders Gottberg från Getas frivilliga brandkår.

Hör mer om det här i Gomorron cirka 07.15.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »