Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 november, 2018 - 09:43
  • Gästhamnen i Kumlinge. Arkivfoto: Nina Eriksén.

29.600 övernattningar i gästhamnarna i år

29.600 övernattningar gjordes i de åländska gästhamnarna i år. Det är en ökning med drygt sex procent jämfört med 2017, men det är fortfarande en bit under rekordåret 2012 då knappt 32.000 gästhamnsövernattningar gjordes.

Åsub har sammanställt statistiken för gästhamnarna och den visar att båtnätterna ökade med tolv procent i skärgården men minskade med knappt tre procent på fasta Åland. En dryg tredjedel av övernattningarna gjordes i skärgårdshamnarna och resten i de faståländska hamnarna. Finländska besökare stod för knappt 67 procent av båtnätterna, svenskar för knappt 21 procent och tyskar för närmare sex procent.

Drygt 72 procent av alla övernattningar gjordes i juli, och då utnyttjades i genomsnitt drygt hälften av den totala kapaciteten räknat i antal båtplatser. Åsub poängterar dock att kapacitetsutnyttjandet naturligtvis ha varit betydligt större under enskilda dygn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »