Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 oktober, 2023 - 06:10Uppdaterad: måndag, 2 oktober, 2023 - 07:46

245 personer röstade i helgen

I lördags inleddes förtidsröstningen i lagtings- och kommunalvalet och under de två första dagarna har 245 personer röstat. 

På lördagen röstade 214 personer och på söndagen röstade 31 personer. På söndagen var endast förtidsröstningställena i Helsingfors och Göteborg öppna. 

Förtidsröstningen pågår till och med tisdagen den 10 oktober. 

I fredags fastställdes antalet röstberättigade personer till 21 279 i lagtingsvalet och 24 250 i kommunalvalet. Enligt de preliminära siffrorna, som baserades på när rösträttsregistret upprättades den 1 september, var 21 229 personer röstberättigade i lagtingsvalet och 24 253 personer röstberättigade i kommunalvalet. Förändringen i antal röstberättigade i lagtingsvalet beror huvudsakligen på att ett relativt stort antal personer beviljats hembygdsrätt under perioden mellan att rösträttsregistret upprättades tills att det vann laga kraft. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »