Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 september, 2024 - 06:00Uppdaterad: torsdag, 12 september, 2024 - 10:48

2 800 ålänningar ombeds besvara enkät om sin hälsa

Åland är för andra gången med i den nationella enkätundersökningen Hälsosamma Finland. Av de totalt 64 000 personerna som ombeds att delta är 2 800 ålänningar. 

Frågorna handlar om bland annat mående, levnadsvanor och tillgången till social- och hälsovårdstjänster. Enkäten riktar sig till personer mellan 20 och 76 år och kan besvaras både digitalt och genom en pappersblankett som skickas hem till de utvalda. För att Åland skulle få vara med i undersökningen på ett omfattande sätt har landskapsregeringen betalat 28 000 euro.  

Landskapsläkare Knut Lönnroth betonar att undersökningen är viktig för Åland då den ger dataunderlag som används i beslutsfattande. Han uppmanar därför var och en av dem som bjuds in att delta att faktiskt göra det. 

– Kasta inte bort det här. Lägg de minuterna som krävs. Ta chansen, det hjälper oss i det strategiska arbetet och i slutändan alla ålänningar, säger han. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »