Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 december, 2020 - 15:17Uppdaterad: fredag, 25 december, 2020 - 21:20

14 nya fall av covid-19

13 av fallen hör till en stor smittkedja. I det fjortonde fallet har personen blivit smittad utomlands och tre personer sätts i karantän.

På grund av de 8 personer som konstaterades positiva den 22 december sattes 35 personer i karantän. Av dessa har nu 13 personer bekräftats vara smittade av covid-19. Sammanlagt har alltså 21 personer i denna smittkedja testat positivt.

ÅHS beskriver det som en omfattande smittkedja, men de meddelar också att den till sin karaktär är avgränsad och att fallen har upptäckts i en relativt sluten krets.

- De flesta av de nya fallen hade inga eller få ytterligare kontakter, men ett av fallen ledde till karantän för 18 personer. Denna karantän är kopplad till en skola.  Skolan har nu jullov och risk för smitta finns således inte bland övriga elever, det skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Alla smittade vårdas just nu i hemmet. Ingen är i behov av sjukhusvård.

Ålands Radio berättade den 23 december att den stora smittkedjan finns i Brändö kommun. Kommundirektör John Wrede berättar att man håller sig uppdaterad med utvecklingen.

Uppdatering: I ett pressmeddelande bekräftar Brändö grundskolas skoldirektör Julia Grünewald att ett fall av covid-19 konstaterats på skolan.

- ÅHS har kontaktat dem som försatts i karantän och deras familjer. På grund av jullovet behövs inte andra åtgärder. Kommunen samarbetar med landskapets smittskyddsläkare och ÅHS. Skolan står i kontakt med vårdnadshavare, skriver  Julia Grünewald i pressmeddelandet.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »