Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 juni, 2021 - 17:32Uppdaterad: tisdag, 22 juni, 2021 - 17:32
  • IFK Mariehamn Ab:s styrelseordförande Dan Mikkola. Arkivfoto.

104.000 minus för IFK Mariehamn Ab

IFK Mariehamn Ab höll under måndagen bolagsstämma där man redovisade verksamhetsåret 2020.

Bolaget redovisar en förlust på 104.000 euro för verksamhetsåret, vilket är en mindre förlust jämfört med året innan. Man har under 2020 erhållit bidrag för att klara av pandemin och dess inverkningar.

Styrelseordförande Dan Mikkola säger att det börjar bli svårt att få ekonomin att gå ihop och att det inte finns några enkla svar på hur man ska få det.

- Större delen av vår kostnadsmassa är relaterad till löner. Om det är vår ambition att på sikt spela vidare på högsta nivå i Finland behöver vi ha en tillräckligt stor och bra trupp, vilket kostar mer pengar än vad vi har, säger Dan Mikkola.

Gällande det sportsliga resultatet säger Dan Mikkola att det inte är en styrelsefråga. Han säger att det är en fråga för tränarstaben, spelarna och på högre nivå klubbdirektören.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »