• Stora förändringar är på gång på Alandia Försäkring. Arkivfoto: Emma Lindvall.
Vd Tony Karlström intervjuas av Marika Kvarnström
Vd Tony Karlström intervjuas av Marika Kvarnström (från Åland idag)
Publicerad: tisdag, 17 april, 2018 - 10:24, uppdaterad: tisdag, 17 april, 2018 - 16:43

10-15 tjänster kan försvinna på Alandia Försäkring

Samarbetsförhandlingar inleds i vår hos Alandia Försäkring som tänker sälja försäkringsgrenarna Personligt olycksfall och Reseförsäkring till LokalTapiola Sydkusten för att istället fokusera på grenen Sjöförsäkring, som i dag står för 96 procent av försäkringsaktiebolagets premievolym.

Det skriver vd Tony Karlström i ett pressmeddelande. Förändringarna i bolagsgruppen innebär också att man fusionerar dotterbolaget Försäkringsaktiebolaget Pensions-Alandia med Veritas Pensionsförsäkring under det sistnämnda varumärket. Vidare flyttas Alandia Försäkrings fastighetsbestånd till ett nytt fastighetsbolag, men ägandet kvarstår inom Alandia Försäkring. Efter årsskiftet blir även Veritas Pensionsförsäkring delägare i det fastighetsägande bolaget. Nyförsäljning av Liv-Alandias livförsäkringsprodukter kommer att upphöra men kunder med aktiva liv- och sjukkostnadsförsäkringar påverkas inte.

De planerade verksamhetsförändringarna berör totalt 54 personer av sammanlagt 130 anställda inom bolagsgruppen. Samarbetsförhandlingar inleds under våren och bedömningen är att 10-15 befattningar kan komma att upphöra. Dessa befattningar finns inom stödfunktionerna Ekonomi, IT, Investering, Kundtjänst och Personförsäkring.

 

Fler Nyheter

Lugn helgnatt trots mycket folk i farten

Natten mellan lördag och söndag var det mycket folk i farten men ändå relativt lugnt, meddelar polisen.

Avgångar med Viggen ställs in

Två avgångar med m/s Viggen ställs in i dag eftersom skärgårdsfärjan drabbats av ett tekniskt fel. Det meddelar Niklas Karlman på landskapsregeringens infrastrukturavdelning.

Jansson vill starta union

Roger Jansson om union mellan Finland och Sverige
Tidigare riksdags- och lagtingsledamot Roger Jansson (MSÅ) vill se en union mellan Sverige, Finland och Åland. Det framkom i ett tal som han höll på...

Kor ska hållas på egen mark anser hovrätten

Hovrätten ser ingen anledning att ändra tingsrättens beslut i en dom om kor som betat på mark dom egentligen inte skulle ha varit på.

Polisen avbröt fest på Klinten

Under natten till lördag anmäldes en ungdomsfest på Klinten som störande. Enligt den som ringde skulle det finnas minderåriga på festen. Polisen...

Fyra avvisades från färja

Polisen hade kallats under de tidiga morgontimmarna till ett kryssningsfartyg som anlöpte till Mariehamn. Ordningsvakterna ombord begärde assistans...

Stina Toivonen är Årets senior

Stina Toivonen tilldelas priset Årets senior.

Det ljusnar inom ÅHS-psykiatrin

Situationen ser lite ljusare ut vad gäller psykiatriska kliniken vid Ålands hälso- och sjukvård.

Köttkonsumtion och klimat

Agronom Lars Höök
Köttkonsumtionens påverkan på vårt klimat är en aktuell fråga som kom upp under Ålands producentförbund, ÅPFs höstmöte idag när agronom Lars Höök föreläste om att neutralisera debatten om just köttkonsumtion.