• Stora förändringar är på gång på Alandia Försäkring. Arkivfoto: Emma Lindvall.
Vd Tony Karlström intervjuas av Marika Kvarnström
Vd Tony Karlström intervjuas av Marika Kvarnström (från Åland idag)
Publicerad: tisdag, 17 april, 2018 - 10:24, uppdaterad: tisdag, 17 april, 2018 - 16:43

10-15 tjänster kan försvinna på Alandia Försäkring

Samarbetsförhandlingar inleds i vår hos Alandia Försäkring som tänker sälja försäkringsgrenarna Personligt olycksfall och Reseförsäkring till LokalTapiola Sydkusten för att istället fokusera på grenen Sjöförsäkring, som i dag står för 96 procent av försäkringsaktiebolagets premievolym.

Det skriver vd Tony Karlström i ett pressmeddelande. Förändringarna i bolagsgruppen innebär också att man fusionerar dotterbolaget Försäkringsaktiebolaget Pensions-Alandia med Veritas Pensionsförsäkring under det sistnämnda varumärket. Vidare flyttas Alandia Försäkrings fastighetsbestånd till ett nytt fastighetsbolag, men ägandet kvarstår inom Alandia Försäkring. Efter årsskiftet blir även Veritas Pensionsförsäkring delägare i det fastighetsägande bolaget. Nyförsäljning av Liv-Alandias livförsäkringsprodukter kommer att upphöra men kunder med aktiva liv- och sjukkostnadsförsäkringar påverkas inte.

De planerade verksamhetsförändringarna berör totalt 54 personer av sammanlagt 130 anställda inom bolagsgruppen. Samarbetsförhandlingar inleds under våren och bedömningen är att 10-15 befattningar kan komma att upphöra. Dessa befattningar finns inom stödfunktionerna Ekonomi, IT, Investering, Kundtjänst och Personförsäkring.

 

Fler Nyheter

FC Åland avgjorde på slutet

När det var drygt 10 minuter kvar av ordinarie tid var det fortfarande 0-0 mellan hemmalaget Pargas IF och FC Åland i division 3, men när matchen var slut hade FC Åland vunnit med 2-0.

Begränsningar i trafiken måndag-tisdag

Det kommer att bli en del lokala trafikbegränsningar på måndag och tisdag på grund av inspektion av broar. På måndag klockan 9 inleds inspektion av...

Ålands golfklubb fick rätt i tingsrätten

Målet rörande en tidigare anställd vid Ålands golfklubb som hävdade att han blivit osakligt uppsagd förkastades idag i tingsrätten.

Utgrävningar ska ge svar på vägdragning

Daniel Anderberg och Björn Ekblom intervjuas:
För första gången på 150 år ser gamla Bomarsundsbyggnationer från 1850-talet ljuset igen. Orsaken är en planerad gång- och cykelbana som ska gå bredvid den befintliga vägen genom fästningen.

Nya ägare för HåWe-bil AB

HåWe-bil AB har köpts upp av företaget Faweto Invest AB. Bakom den nya ägaren står Christian Westergård, son till HåWe-bils grundare, VD Niclas...

Anna Häger ny ordförande för Ålands Natur & Miljö

Anna Häger intervjuad av Hans Persson-Bru
Anna Häger valdes igår till ny ordförande för Ålands Natur & Miljö.

Varuboden köper Jomalabutikens tomt

Varuboden på Åland har köpt tomten där butiken i Sviby, Jomala är belägen.

Tveksam till folkomröstning om s-lagen

Lantrådet Katrin Sjögren intervjuas av Sara Lindroos
Lantrådet Katrin Sjögren tror det skulle bli mycket svårt att folkomrösta om resultatet från förhandlingarna om självstyrelselagen.

Ny webbplats för skolpersonal

Tony Asumaa och Carola Eklund intervjuas av Marika Kvarnström
I dag lanserar landskapets utbildningsavdelning webbplatsen ”Skolresurs på Åland”. Tanken är att lärare lättare ska hitta information om till exempel läroplanen, forskning inom olika områden, styrdokument och tips på fortbildningar.