Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 25 oktober, 2024 - 09:24Uppdaterad: fredag, 25 oktober, 2024 - 12:16

Viking Lines vd Jan Hanses avgår under nästa år

Jan Hanses avgår från posten som Viking Lines vd nästa år.

Det skriver rederiet i ett pressmeddelande. Där står att läsa att Jan Hanses ska gå i pension 2026 och med det i åtanke har styrelsen och Jan Hanses kommit överens om att han avgår från rollen som vd under 2025 och arbetar därefter som senior advisor fram till sin pensionering i april 2026.  

Styrelsen inleder nu en rekryteringsprocess för att utse en efterträdare. Jan Hanses arbetar som vd till efterträdarens tillträde.  

Under Hanses tid som vd har bolaget bland annat byggt M/S Viking Glory och köpt halva M/S Birka Gotland, samtidigt som man också sålt fartygen Mariella, Amorella och Rosella.

Viking Lines ordförande Jakob Johansson säger i pressmeddelandet att Jan Hanses ska ha stort tack för hur han och hans ledningsgrupp navigerat de senaste åren med stora utmaningar i marknaden i och med pandemi och krigsutbrott.  

Hanses själv säger att det varit en förmån att leda Viking Line och han tycker rederiet står starkt just nu så det är en bra tidpunkt lämna stafettpinnen vidare. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »