Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 oktober, 2024 - 17:28

Charlie Michaelsen tacklar NPF-vardagen med humor och värme – föreläser på Åland under måndagen

Den svenska komikern och producenten Charlie Michaelsen föreläser på hotell-och restaurangskolan klockan 18 på måndagen. 

Hon är mamma till tre barn med NPF-diagnoser och två av barnen är även hemmasittare. På sociala medier kan man följa hennes och familjens vardag, där hon tacklar vardagen med en del humor. Innan måndagens föreläsning, som NPF Åland arrangerar, gästade hon Åland Idag. 

– Föreläsningen handlar om NPF, psykisk ohälsa och hemmasittarproblematik, säger hon. 

Hon säger att det är mycket humorinslag som spelar på igenkänning i hennes föreläsningar, men det finns också en del allvarliga inslag i och med de anspänningar som finns inom frågan. Michaelsen är väldigt öppen kring hur familjens vardag fungerar. Det är något som väcker en del kritik, men hon säger att 99 av 100 är positiva.

Charlie Michaelsen tycker att det är för vanligt att man endast ser på NPF-diagnoser som en superkraft. 

– Det är som att säga att stålmannen kan flyga och lyfta jättetunga saker, men hans största superkraft är att han har svårt att koncentrera sig, säger hon och menar att det förminskar problematiken. 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »