Publicerad: söndag, 20 oktober, 2024 - 13:10Uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2024 - 21:49
  • Nelly Baumgartner assisterade FBC:s första mål. Arkivbild. Foto: Johan Ågren.

FBC dam drog det kortare strået i jämn match

Det var hemmalaget Strömsbro IF som drog det längsta strået när FBC Åland besökte Gävle i går, lördag, i damernas division 3. Slutresultatet i matchen blev 3–2.

Någon målrik match blev det inte.

Gävlelaget Strömsbro ledde med 1–0 efter den första perioden. FBC Felicia Touminen kvitterade till 1–1 i slutet av den andra perioden assisterad av Nelly Baumgartner.

Strömsbro tog greppet om matchen när man utökade sin ledning till 3–1 när fem minuter återstod av matchen. Men FBC svarade direkt – Sarah Holmberg gjorde 3–2 mindre än en minut senare. Hemmalaget lyckades dock hålla undan matchen ut.

FBC Åland ligger näst sist i tabellen med 1 poäng efter att ha kryssat i premiären förra veckan. Nästa lördag spelar FBC hemmamatch mot Rasbo IK U.