Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 12 oktober, 2024 - 13:36Uppdaterad: lördag, 12 oktober, 2024 - 20:39
  • Vinnarna av Kanonloppets 22,5 kilometer Karina Danielsson och Sami Hartzell. Foto: Johan Ågren.
  • Sami Hartzell när hon springer in i mål under Kanonloppet 2024. Foto: Johan Ågren.
  • Karina Danielsson blev främsta dam under Kanonloppet 2024. Foto: Johan Ågren.

Hartzell och Danielsson vinner Kanonloppet

Sami Hartzell och Karina Danielsson var det som passerade mållinjen på WHA först efter att ha sprungit den längsta sträckan under Kanonloppet på 22,5 kilometer när den gick av stapeln under lördagen.

28-åriga Hartzell vann herrklassen på chiptiden 1.24,41 och snittade med 3.45 per kilometer, och var cirka en minut före 50-årige tvåan Fritjof Fagerlund som gick i mål efter 1.25,46.

De sprang ihop första 12 kilometerna men efter det blev det en liten glipa som Fagerlund inte klarade att täppa igen. De skiljde 25 sekunder vid 15 kilometer och Hartzell utökade den marginalen till kontrollen vid 19 kilometer till 58 sekunder. Fagerlund själv menar att han inte längre kan öka allt för mycket, utan att han når sin fart och sen håller han den och var tvungen att släppa Hartzell.

Främsta dam var 55-åriga Karina Danielsson som klockade in på 1.47,54 med en snittid på 4.47 per kilometer och var omkring två minuter före 16-åriga Nora Lindblom som kom in i målfållan på tiden 1,49.51.

Danielsson körde sitt eget lopp och kände sig jagad vid några tillfällen och tillät sig att titta bakom sig i kurvorna. Men kände sig först säker på vinsten när hon sprang in på WHA.

Lindblom hade som mål att springa under två timmar och var väldigt nöjd med sin egen prestation då hon klarade det målet med hela tio minuter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »