Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 oktober, 2024 - 08:00Uppdaterad: onsdag, 2 oktober, 2024 - 12:44

Löfström fortsätter arbeta i EU-tankesmedja

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har fått fortsatt förtroende i styrelsen för European Liberal Forum, ELF.  

De senaste fyra åren har han varit organisationens skattmästare och fortsätter nu som styrelseledamot efter att han fått ett starkt stöd trots konkurrens om platserna. ELF är en europeisk politisk tankesmedja med drygt tio anställda som är kopplade till mittengruppen Renew i Europaparlamentet. 

Löfström nominerades till styrelsen av Svenska Bildningsförbundet och dess tankesmedja Agenda. Bildningsförbundet är långvarig medlem i ELF. 

Löfström säger enligt ett pressmeddelande att arbetet i styrelsen är för det europeiska, men att det också skapar möjligheter att driva frågor som är viktiga för Finland och Åland i Europa. 

–  I styrelsen sitter jag med bland annat fyra Europaparlamentariker och arbetet i styrelsen fungerar också som en dörröppnare, säger Löfström enligt pressmeddelandet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »