Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 4 augusti, 2024 - 19:11Uppdaterad: söndag, 4 augusti, 2024 - 20:36

En åländsk andraplacering och två tredjeplaceringar i säsongsavslutningen på Ålandstravet 

Det blev ingen hemmaseger på Ålandstravets säsongsavslutning i lördags.

Den bästa placeringen tog kusken Jan Söderström med Jeppas Watson, som tränas av Andreas Söderström, och de kom tvåa i lopp fyra. Det blev även två åländska tredjeplaceringar: i första loppet med Barbaresco som tränas av Barbro Carlsson med Jonas Rosenberg i sulkyn, och i fjärde loppet med Joke of Java med Jeanette Karlsson i sulkyn, där tränare är Amanda Söderström.  

Detta var det fjärde och sista Ålandstravet för säsongen och totalt blev det två hemmasegrar: Jeppas Watson i maj och Lukanos i juli. Därtill blev det tre andraplaceringar och fyra tredjeplaceringar.

Verksamhetsledare Pia Eriksson menar att det just nu verkar vara en liten svacka för de åländska hästarna. 

– Jag är lite besviken över resultatet, men som travarrangör så kan man konstatera att kvalitén på hästarna som kommer till Åland nuförtiden är högre, så det är inte lika lätt att vinna, säger Pia Eriksson om säsongen. 

Publikmässigt säger Pia Eriksson att det också varit en svacka i år jämfört med ifjol, men att det främst beror på att vädret varit sämre.  

Pia Eriksson påpekar att säsongen inte är riktigt över ännu, härnäst blir det nämligen ponnytrav den 28 september vilket avslutar säsongen på Ålandstravet helt.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »