Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 oktober, 2023 - 15:03Uppdaterad: måndag, 16 oktober, 2023 - 15:17

Statens haverikommission inleder utredning av olyckan på M/S Eckerö

Nu inleder statens haverikommission en utredning av den olycka som skedde på M/S Eckerö i förra veckan.  

–När vi fick kännedom om händelsen samlade vi in fakta och gjorde en olycksplatsundersökning. Vi bedömer att händelsen har en sådan allvarlighetsgrad att den ska undersökas av oss, säger Kristina Börjevik Kovaniemi, utredningsordförande på Statens haverikommission. 

Det var i fredags som en del av bilhyllan på Eckerölinjens M/S Eckerö rasade och två personer i en bil under hyllan skadades lindrigt. 

Ärendet behandlas formellt som ”tillbud till en mycket allvarlig sjöolycka”. Utredningen är precis i inledningsfasen och man försöker nu fastställa vad som hände, varför det hände och hur man ska kunna undvika att det händer igen. 

–Vi brukar säga att vi ska vara klara inom 12 månader men när vi kan publicera en rapport i det här fallet är svårt att säga så här tidigt, säger Börjevik Kovaniemi. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »