Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 april, 2023 - 17:09Uppdaterad: torsdag, 20 april, 2023 - 17:09
  • Malin Gustavsson. Foto: Felicia Bredenberg.

Aktivisten och vd:n Malin Gustavsson prisades med folkbildningsmedalj

Hon är aktivisten som gjorde sin hjärtefråga till sitt arbete. Jämställdhets- och mångfaldsexperten Malin Gustavsson tilldelades i går Svenska folkskolans vänners folkbildningsmedalj.

Malin Gustavsson är född och uppvuxen på Åland men bor i idag i Helsingfors. 2008 grundade hon Ekvalita, ett företag som i dag har flera anställda och där allt från skolor till ministerium till företag återfinns bland kunderna. Allt det här trots att hon på företagsrådgivningen av en manlig ingenjör fick höra att hennes planer på ett företag med inkludering som sin expertis var en dålig idé. Då, för femton år sedan, var det en ensam bransch, men hon svarar ändå nej på frågan om huruvida det var skrämmande att starta företaget. 

– När man kommer från Åland, där var och varannan har ett eget företag, då ser man det inte som så komplicerat. Om det inte går så får man väl bara lägga ned det, säger hon. 

Men hur kändes det att få folkbildningsmedaljen? Hur går det egentligen till när hon hjälper organisationer med jämställdhets- eller inkluderingsfrågor? Och var ser hon sig själv om 15 år? Lyssna på intervjun.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »