Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 mars, 2014 - 14:39Uppdaterad: tisdag, 20 september, 2016 - 12:20

Ny landskapsfärja med gasdrift

Konsulten Kaj Jansson, tidigare teknisk direktör vid Viking Line, har presenterat sin rapport om hur de nya landskapsfärjorna bör se ut. Tidigast hösten 2016 kan den första vara i drift och det är också oklart hur många och i vilken takt landskapsregeringen beställer nya färjor. De kostar cirka 20 miljoner euro per styck i dagsläget och samtidigt skall många miljoner satsas i kortruttsystemet i skärgårdstrafiken är det tänkt. Men rent säkerhetsmässigt och miljömässigt är det nödvändigt att förnya den landskapsägda färjeflottan som består av flera riktigt gamla färjor. Den nyaste, föglölinjens Skarven, är redan fem år gammal. Vi bad Kaj Jansson jämföra Skarven med den nya färjan som är tänkt att vara lika stor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »