Publicerad: lördag, 14 augusti, 2021 - 20:18Uppdaterad: lördag, 14 augusti, 2021 - 20:36
  • Cassandra Korhonen efter 1-1 mot HJK. Foto: Rasmus Karlsson

Oavgjort för Åland United

Åland Uniteds hemmamatch mot HJK på lördagen slutade 1-1.

HJK tog ledningen på straff efter 23 minuter, då Maria Roth placerade in bollen på ÅU-målvakten Christina Dinesons högra sida. ÅU kvitterade 12 minuter senare då Anna Westerlund nickade in en hörna.

Åland Uniteds Cassandra Korhonen, som före avspark fick ta emot priset för juli månads bästa spelare, säger efter matchen att man tappar viktiga poäng och att lördagens resultat känns som en förlust.

- Det är en svår match och det går väldigt mycket fram och tillbaka, säger hon.

ÅU ligger för tillfället på andra plats i Nationella ligan och man har lika många poäng som tredjeplacerade TiPs, som dock har spelat en match mindre än Åland United.

På onsdag möter Åland United Cluj i Champions League-turneringen i Mariehamn. Cassandra Korhonen säger att laget snabbt får släppa lördagens match och börja fokusera inför onsdagens drabbning.

Monica Hagström säger att hon är taggad inför onsdagen.

- Det är matchen vi alla väntat på. Nu är vi där och vi ska vinna, säger hon.