Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 januari, 2011 - 15:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Roger Slotte spräckte regeringslinjen

Centerns Roger Slotte såg till att oppositionens linje vann när lagtingets stora utskott röstade om ett moment i förslaget till ny finansförvaltningslag. Frågan gäller om det alltid ska krävas en lag när det handlar om individens rättigheter och skyldigheter, eller om det räcker med en förordning utfärdad av landskapsregeringen. Regeringspartiernas övriga ledamöter, med liberalernas Gunnar Jansson i spetsen, reserverade sig och anser att det räcker med det som stadgas i självstyrelselagen i frågan. Att regeringspartierna sprack i frågan är Gunnar Jansson bekymrad över. -Roger Slotte hade inte på förhand meddelat sin åsikt, utan det kom vid omröstningen. Så här ska inte parlamentarismen fungera, säger Gunnar Jansson. På måndag beslutar lagtinget om förslaget till finansförvaltningslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »