Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 juni, 2011 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Stora skillnader i biblioteksservice

Det finns stora skillnader i den service kommunbiblioteket på Åland kan erbjuda invånarna. Det framgår av den utredning av biblioteksväsendet som gjorts av Anna-Maija Koskimies-Hellman, på beställning av kulturbyrån. Överlag håller de åländska biblioteken föredömligt hög standard men t ex när det gäller service till skolorna finns det brister, liksom i introduktionen av nya medier. Bibliotekarierna känner sig också pressade av att kommunerna ofta lägger ansvaret för den kulturella verksamheten på deras axlar utöver skötseln av biblioteket. När nämnder sammanslås till större enheter med ansvar för såväl fritid, kultur som biblioteksverksamhet får biblioteken svårt att hävda sig, visar utredningen också. Ett större utvecklingsseminarium för biblioteken planeras nu till hösten samtidigt som kulturbyråns chef Jan-Ole Lönnblad aviserar en rundtur till alla bibliotek i sällskap med centralbibliotekets, alltså stadsbibliotekets, personal.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »