Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 juli, 2011 - 15:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Westerholmtavla såldes i Sund

En tavla av Viktor Westerholm, grundare av Önningebykolonin, såldes igår för 400 euro på auktion på Klippan i Sund. Det är ovanligt att tavlor av så pass kända kontnärer säljs på vanliga auktioner, säger Kjell Ekström, verksamhetsledare för Önningebymuseet. - I de fallen handlar det vanligtvis om objekt som är inlämnade och bevakade av tidigare ägare. Men det är ändå anmärkningsvärt att intresset för åländsk konst inte är större än så på den åländska marknaden. Orsaken till att Önningebymuseet inte köpte in tavlan är att den, enligt Ekström, inte höll tillräckligt hög kvalitet för att platsa i samlingen. - Och vi hade förmodligen inte heller fått tavlan så billigt, eftersom priset troligen var bevakat, säger Kjell Ekström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »