Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 9 augusti, 2011 - 17:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Verksamheten på Eckerö<br> post-och tullhus ska tryggas

Verksamheten på Eckerö post-och tullhus ska tryggas även under 2012. Det säger kulturbyråns chef Jan-Ole Lönnblad som igår träffade direktionen för huset samt den mångårige verksamhetedaren där Peter Winqvist. Winqvist aviserade i våras att han drar sig tillbaka efter den här sommaren. I samma veva överfördes ansvaret för huset från byggnadsbyrån till kulturbyrån.Vid gårdagens möte konstaterades att det behövs en kortsiktig lösning för 2012 för att garantera att utställnings- och konstnärsresidensverksamheten fortgår. Samtidigt måste arbetet med att hitta en långsiktig lösning göras och där föreslår direktionen att en stiftelse grundas. - I första skedet handlar det nu om att reservera pengar i kulturbyråns budget för en verksamhetsledare för nästa år säger Jan-Ole Lönnblad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »