Publicerad: lördag, 3 mars, 2018 - 19:00Uppdaterad: söndag, 4 mars, 2018 - 11:39
  • Samuel Fagerholm och Caroline Sjöblom möttes i en tränarduell. Foto: Hasse Persson-Bru.

ÅU vann kusinkampen

Fotboll: Åland United stod som segrare med 5-4 efter lördagens träningsmatch mot Tyresö FF i Eckeröhallen. Huvudtränare Samuel Fagerholm drog därmed det längsta strået i kusinkampen mot Tyresös tränare Caroline Sjöblom.

Två försvar som inte var samspelta bäddade för en målfest i Eckeröhallen. Matchen gav en tydlig signal om att Åland United behöver jobba med försvarsspelet inför seriepremären om tre veckor. Offensivt fanns det dock en hel del glädjeämnen i form av fina kombinationer och avslut.

ÅU tog ledningen i den femte minuten när Isabella Mattsson serverade Sidney Blomquist som bara hade att sätta bredsidan till fram till 1-0. Kvitteringen kom dock omgående från Maria Poli efter en bjudning i ÅU-försvaret. I den 25:e minuten gick ÅU åter upp i ledningen. Bri Campos, lagkapten för dagen, vrickade in bollen med en höger yttersida framspelad av Jenny Danielsson. Kvitteringen kom sex minuter senare när Tyresös Victoria Isaksson ohotad kunde nicka in 2-2.

En forcering av ÅU i den andra halvleken med tre mål inom loppet av tolv minuter bäddade för segern. Isabella Mattsson satte 3-2 på straff i den 56:e minuten. 4-2 och 5-2 föregicks av fina Åland United-anfall som Tiia Hirvonen och Jenny Danielsson fick avsluta i nät.

Slutet blev dock spännande efter att Tyresö tillåtits reducera två gånger om. Först via ett präktigt volleyskott av Ida Bengtsson efter en hörna, sedan 5-4 genom Victoria Isaksson som lobbade en frispark över Ann-Sofie Gripenberg i United-målet. Ett skadedrabbat ÅU höll dock undan och under de sista minuterna av matchen fick de ovana ÅU-spelarna Ella Fonsell, Tilda Engström och Alva Nordberg chansen att visa upp sig.