• "Det är den här vyn som är Käringsund" säger Ia Colérus. I bakgrunden ligger några av de deltagande trollingbåtarna. Foto: Felix Quarnström
Ia Colérus intervjuas av Felix Quarnström
Publicerad: fredag, 2 juni, 2017 - 14:31

Vind - men inte i seglen - för årets trollingträff

Den kraftiga vinden blev ett hinder när trollingfiskeentusiaster i år hade sin årliga träff och tävling ute i Käringsund, Eckerö.
- Det finns nog deltagare här vars båtar är stora nog för att kunna fiska i den här blåsten också, men eftersom alla inte kan det tyckte vi det var rättvist att skjuta upp fisket istället. Några var ute i natt och fick med sig gott om fisk, så åtminstone finns de där ute, säger Ia Colérus.

Över 50 båtar var registrerade i årets trollingträff och tävling, från Sverige, fastlandet, Danmark och förstås också från Åland.
- Det är klart fler än vad vi har varit de senaste åren, och jag tror det mycket beror på att vi har ett bra ställe att vara på nu, och att vi därför får en bättre känsla av samhörighet. Jag har varit med i tre år nu, och man känner igen folk som har varit med alla år. Det blir gemytligt, säger Colérus.
Vädret må försvåra saker, men man ger inte upp bara därför.
- Vi räknar med att kunna gå ut senare under eftermiddagen, och om inte annat ser det ut som att vi kommer att kunna fiska imorgon.