Publicerad: fredag, 1 september, 2017 - 10:30Uppdaterad: måndag, 4 september, 2017 - 10:17

Smilla Påvall sjunger "I wouldn't mind" som hon tävlade med i senaste Vokalisttävlingen.

Smilla Påvall tävlar i MGP

Den 13-åriga artisten från Mariehamn ska vara med i finalen av Melodi Grand Prix den 23 september. Hon gästade studion och bjöd både på skönsång och minnen från när hon träffade idolerna Marcus & Martinus.

Melodi Grand Prix eller MGP är den största låtskrivartävlingen för barn och ungdomar i Finland. Genom åren det vaskats fram över 100 finländska talanger i åldern 8 -15 år sedan starten 2007. Årets tävling har tio finalister mellan 10 och 14 år. Årets tema är tillsammans och har valts med anledning av Finlands 100 – årsjubileum. Bland året finalister finns åländska Smilla Påvall, 13 år.

Nytt för i år är också att Ålands radio kommer att samarbeta med Yle och tisdagen den 12 september kl 14:00 kommer alla finalbidrag att spelas upp i programmet Josefina me' flera. Dessutom kommer det att finnas en specialsida på vår hemsida där man kan se vilka röstningsnummer alla bidrag har. Och roligast av allt är att vi kommer att få följa med Smilla Påvalls väg mot finalen via videoinlägg på Ålands Radios konton på Facebook och Instagram!