• Redaktionschef Albin Dahlin
Publicerad: måndag, 3 oktober, 2016 - 15:31, uppdaterad: måndag, 3 oktober, 2016 - 16:32

Redaktionschefen om radioförändringarna

Redaktionschef Albin Dahlin svarade på frågor och tog emot synpunkter kring Ålands Radios tablåförändringar i Josefina me' flera idag.
 

Albin Dahlin hoppas få fler reaktioner och önskemål om vad Ålands Radio borde sända framöver. Det går att maila honom på albin.dahlin@radiotv.ax eller ringa honom via växeln 018-26060. Han berättade också att det görs en översyn i tablån vid årsskiftet och att lyssnarna inför det då igen kommer att få ställa frågor i direktsändning.

Men här är lite vad som kom fram i programmet idag:

Lyssnare: Nyheterna borde vara på bestämda tider så man vet när de ska dyka upp i radion, inte lite när som helst.
Albin Dahlin svarar: Vi har pratat mycket om att vi ska sända nyheter när saker händer men nyhetstiderna kommer ändå att vara fasta. Det enda som ändrar är att 11:30-nyheterna tas bort och istället har vi en kort nyhetssändning kl 11:55. Sen utgår nyhetssändningen kl 12:55 men istället kommer nyhetssändaren in i Josefina me' flera kl 13:00 och berättar om dagens viktigaste nyheter och lite om vad som är på kommande.

Lyssnare: Det borde vara firarprogram mer än två timmar på fredagar så att alla hinner vara med och få sina låtar spelade. Som förslag kom det in att firarprogrammet kan sändas två gånger i veckan eller utökas till tre timmar på fredagen.
Albin Dahlin: Vi vill göra fredagen till den stora firardagen igen som det var för några år sedan. Även om det kan vara svårare att komma med i programmet under de två timmarna mellan 13:00 och 15:00 som de sänds, så vet alla att det är då som man blir firad. Det har också varit en av de saker som framkom under lyssnarundersökningen som gjordes i våras, att många av våra lyssnare tycker att det var för mycket firarprogram.

Lyssnare: Det borde vara bättre blandning i musiken som spelas då inget program sänds. Mer klassisk musik och mer svenskt önskas.
Albin Dahlin: Det är svårt att spela musik som passar alla eftersom det både är olika åldersgrupper som lyssnar och att man gillar olika musikstilar. Vi försöker nu dels att spela musik som tilltalar de flesta lyssnare samt spela billigare musik under de stunder som ej är programledda. Men vi ska göra en översyn på musiken. Dessutom kan man fortsättningsvis önska just den musiken som man gillar själv i Josefina me' flera som sänds måndag till torsdag 13:00 - 15:00.

Lyssnare: Det kom flera förslag på nya eller nygamla programpunkter som Ålands Radio borde sända. T.ex. psalmsångscafé gärna 1 gång per månad, trädgårdsradio där man får ringa in och ställa frågor till experter, andra teman som man kan ringa in och ställa frågor till experter och så önskades det ett program med gammeldansmusik.
Albin Dahlin: Tack för tipsen! Vi ska titta närmare på vad som skulle vara möjligt att lägga in i tablån framöver. Det är viktigt att lyssnarna hör av sig med synpunkter och gärna nya idéer så fortsätt gärna med det!