Publicerad: torsdag, 30 mars, 2017 - 12:50

En gång i veckan är de Saltviksmålarna

- För mig är det absolut något som sporrar mig att fortsätta måla. Jag har grejerna uppställda där hemma också men det blir sällan att jag tar mig tid, säger Krister Sjöberg, en av de fyra målarna som samlats i Kvarnbo just denna onsdag.

Tillsammans med Per-Erik Rågfeldt sitter han på ena sidan av rummet och målar med oljefärger, och på andra sidan sitter Gunni Jansson och Maj Karlsson och målar med akvarellfärger. De målar landskap, naturmotiv, blommor och barndomshem.
- Vi har mött upp varje vecka i två eller tre år nu. Från början var vi alla från Saltvik, vilket är varför vi kallar oss Saltvikskonstnärerna, även om vi inte alla bor här längre. I genomsnitt brukar vi vara runt fyra eller fem som kommer hit, säger Rågfeldt.
De har alla gått kurser i att måla, och samlingarna är så väl ett sätt att utbyta tekniker och tips om målandet som att motivera varandra och förstås avnjuta varandras sällskap.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »